Внимание: Затварят „Витиня”

Актуални новини
15:32 - 05 Декември 2022
3835
Внимание: Затварят „Витиня”

Тази нощ от 22:00 часа на 5-и декември до 2:00 часа на 6-и декември ще бъде ограничено движението през тунел „Витиня“ на автомагистрала „Хемус“, информират от Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ).

Движението ще бъде ограничено между 35-ти и 30-ти км на АМ „Хемус“ в посока София и между 30-ти км и 47-ми км в посока Варна поради подмяна на кабели, които са част от електрическата инсталация на тунел „Витиня“, повредени при пътен инцидент.

От АПИ уточняват, че трафикът ще се пренасочва по обходни маршрути:

- в посока Варна движението ще бъде отклонено от автомагистралата по пътна връзка „Витинска река“ при 30-ти км по първокласния път I-I Ботевград – София до пътен възел „Ботевград“ при 47-ми км, където отново ще се включва в АМ „Хемус“;

 - в посока София трафикът ще се пренасочва по пътна връзка при 35-ти км и по първокласния път I-I Ботевград – София до пътна връзка „Витинска река“ при 30-ти км, където отново ще се включва в АМ „Хемус“.

Необходимо е шофьорите да карат с повишено внимание и да спазват стриктно поставената пътна сигнализация.

Поради ремонтни дейности на виадукт при тунел „Витиня“ движението в този участък на АМ „Хемус“ се осъществява двупосочно в лявото платно в посока София и двупосочно в дясното платно в посока Варна. Участъкът е сигнализиран с пътни знаци, се посочва в съобщение на АПИ за пътната обстановка в страната.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ.