Внимавайте: Ало измамите пак набират скорост

Куриози
13:35 - 05 Ноември 2022
2680
Внимавайте: Ало измамите пак набират скорост

Телефонните измами отново набират скрост, предупреди прокурор Даниел Илиев от Добрич. 74-годишната жена от град Каварна, която в четвъртък предаде на непозната жена сумата от 8000 лв., е получила обаждане от мъж, представил се за полицейски служител. Той поискал сумата, за да не бъде освободен от работа внука й, който живее в София, каза говорителят на Районната прокуратура в Добрич.

След предаването на сумата, възрастната жена се е обадила на внука си и го попитала дали е получил парите. Той пък й задал въпроса „Какви пари?”. Като обяснила, че е предала за него 8000 лв., внукът отговорил, че не е получавал никакви пари, пише 24 часа.

„След това жената отива в Районното управление на МВР в Каварна и обяснила на полицаите, че в ранния следобед е получила обаждане на домашния си телефон от неустановено съм момента лице, което се е представили като Велизар Вълчев.

Той казал още, че е полицейски служител и че трябва да даде сумата от 8000 лв., които да послужат за това внукът й да не бъде освободен от работа.

Пострадалата е приготвила парите в плик. Обяснено й било, че трябва да ги предаде на жена, от която следва да получи документите за работата на внука. Пострадалата е отишла на уреченото с извършителя на измамата място. Незабавно е започнало досъдебно производство за извършена измама”, обясни Илиев.