Внимавайте: Вижте на кой булевард в София масово крадат коли

Общество
14:40 - 17 Март 2020
4597
Внимавайте: Вижте на кой булевард в София масово крадат коли

За масови кражби на коли на ул. „Констински водопад”, близо до кръстовището с „Гоце Делчев” в София разказа пред Lupa.bg столичен бизнесмен. Младият мъж също е станал жертва на автоджамбазите – миналата година по това време му отнасят скъп автомобил за няколко минути, докато бил в близкия магазин. По ирония на съдбата, само преди дни, от същото място крадците отново пробвали да отпрашат със сегашния му автомобил. „Направо не мога да повярвам, вече знам за още много такива случаи”, гневен е столичанинът.

43-годишният мъж твърди, че пред  италиански магазин за деликатеси и вино най-редовно се правят опити за кражби на луксозни автомобили, и повечето пъти успешно. „Знам за поне 50 коли, задигнати точно там за около година и половина.”, твърди той. Автоджамбазите действат със сканиращи устройства и според източника ни, само с докосване успяват да вземат параметрите на ключа от колата, а след това безпроблемно отключват.

И двата пъти при атаката си, престъпниците действали адски бързо – първият път колата била открадната за 10-ина минути. Вторият път, оказал се неуспешен, човекът влязъл в магазина за 5 минути и когато тръгнал да излиза, видял, че мъж с шапка е успял да отключи и запали колата му, но щом го видял, скочил и избягал. „Просто пред очите ми стана, все едно не се случваше с мен. Не можах да реагирам, иначе щях да го догоня и да го хвана.”, сподели бизнесменът.

Проверка на Lupa.bg   на мястото показа, че там редовно се паркират скъпи и мощни коли и явно затова е толкова интересно за престъпниците.