Внучката на Бай Тошо облече „Царица Роза“ 2023

Актуални новини
20:37 - 01 Юни 2023
8087
Внучката на Бай Тошо облече „Царица Роза“ 2023

В Културно-информационния център в Казанлък са изложени роклите, които ще облекат Царица роза 2023 и нейните подгласнички по време на официалния спектакъл по тяхното коронясване, който ще се състои утре, 2 юни, от 20:30 часа на площад „Севтополис“. Роклите са дело на дизайнера Евгения Живкова, внучката на Тодор Живков.

55-ата Царица Роза на Казанлък е Кристина Попова. Тя беше избрана по време цветен спектакъл на конкурс-спектакъл  за „Избор на Царица роза- 2033“, който се състоя на 19 май. На второ място журито постави Нона Ангелова, а трета в престижния конкурс стана Дебора Маркова.

"Тазгодишните рокли са направени от тафта, която е поръчана специално за цариците", каза за БТА Живкова. От думите ѝ стана ясно, че розовият цвят е специално подбран. Платът е двулицев с по-светла част от едната страна, от която са направени гарнитурите на роклите, обясни дизайнерът. Изработката на роклите е отнела повече от два месеца заедно с доставката на плата и разработката на моделите. "Роклята на Царица Роза е малко по-различна, в горната част има плат, който е в два цвята - розов и бордо с пайети, които имат фигури на рози", коментира още Евгения Живкова. Тоалетите са изработени от трима души.

Роклите ще бъдат показани утре по време на модно дефиле на колекция пролет-лято 2023 на модна къща "Жени Стил", напомни дизайнерът, което ще се състои на централния площад "Севтополис", напомни дизайнерът.