Воден ад във Варна (СНИМКИ)

Дъждът изненада морската ни столица, положението е почти бедствено

Новини
12:00 - 11 Септември 2024
3372
Воден ад във Варна (СНИМКИ)

Бурята, връхлетяла рано тази сутрин Варна, обърка сметките на много хора. Падналият дъжд, който според някои е около 35 литра на квадрат, превърна морската ни столица в малка Венеция.

Шахтите и каналите се задръстиха, а образувалите се гигантски локви, наподобяващи малко езеро, затрудниха придвижването на пешеходците, както по тротоарите, така и при преминаването на подлезите.

Местната община реагира твърде късно, за да бъдат почистени и отпушени съоръженията, за да може животът да протича нормално.

Много хора не успяха да стигнат до работните си места навреме, а доста автомобили аварираха и образуваха допълнителни задръствания по варненските улици и квартала.

Местните жители роптаят, че вместо да се направи както в Бургас - да бъдат почистени отводнителните шахти преди дъжда, това се прави доста след това.

"Голям" пореден кмет", споделят хората в социалните мрежи.

На табела, намираща се до "Почивка", гласяща: "Варна - най-добрия град за живеене", някой бе дописал с маркер: "Когато не вали дъжд".

"След такава буря какво очаквате, на сутринта всичко да е сухо и почистено ли!?! Не защитавам управата, а гледам реално на нещата. Дори да бяха почистени подлезите и шахтите, водата няма как да бъде поета като е в такова количество, а и листа падат от самата буря и се носят с дъжда", споделя Мария Димитрова.

Мирослав Дончев е още по-остроумен: "Нови възможности за бизнес в центъра на Варна - рибарници".