Воден свят в Lupa.bg: Дъждът превърна новия парк "Възраждане" в тресавище (СНИМКИ)

Новини
17:00 - 20 Април 2021
6840
Воден свят в Lupa.bg: Дъждът превърна новия парк "Възраждане" в тресавище (СНИМКИ)

Сравнително новият парк "Възраждане" в столицата се превърна в тресавище само за ден. Дъждът, който се изсипа вчера над София, превърна площта в тресавище, а сухите места са рядкост.

Водата, покрила голяма част от тревните площи и алеите, не може да се оттече, тъй като отводнителната система не работи и е видно, че се задъхва. Разположените канални шахти пък са запушени и не поемат повече вода.

"Явно съвсем скоро трябва да очакваме нов ремонт на нещо новопостроено. Голяма част от плочките не са нивелирани, вече са се и изпотрошили, което предполага образуването на големи локви. Децата няма къде да играят, тъй като около пейките е пълно с вода, която не виждам как сама ще се оттече", коментира пред Lupa.bg майка, извела детенцето си на разходка.

Посетителите на парка се чудят откъде да преминат, джапайки в локви и кал. Някои дори се майтапят, че "Възраждане" заприлича на естествен воден басейн и аквапарк, който съвсем наскоро беше открит на същото място.

В близост до заблатените вече площи, където можете да се насладите спокойно и на жабки, е разположен и цирк "Балкански", което допълнително затруднява преминаването на хората, тъй като е разположен на голяма квадратура.

Снимки: Lupa.bg