Водни оръдия срещу демонстрантите в Берлин

Актуални новини
14:52 - 18 Ноември 2020
2312
Водни оръдия срещу демонстрантите в Берлин

Полицията използва водни оръдия срещу демонстранти, протестиращи в центъра на Берлин срещу коронавирусните ограничения, предаде Асошиейтед прес. 

До използването на водните оръдия се е стигнало, след като множеството отказало да се вслуша в призивите на полицията да се придържа към социална дистанция и всички да носят маски. Някои демонстранти в отговор започнали да хвърлят пиратки по полицията. 

По-рано днес няколко хиляди демонстранти, надуващи свирки и дрънкащи с тенджери, се събраха в центъра на Берлин, за да протестират срещу плановете на Ангела Меркел да даде на правителството правомощия за засилване ограниченията, целящи да намалят разпространението на заразата, предаде Ройтерс. 

Двете камари на германския парламент ще приемат съответното законодателство в тази насока по-късно днес. Нормативните актове могат да позволят на правителството да налага рестрикции върху социалните контакти, както и да въвежда правила за носене на маски, за пиене на алкохол на обществени места, за затваряне на магазини и за спиране на спортни прояви.