Военен съди Бойко за 9000 лева!

Топ
10:33 - 05 Февруари 2020 (обновена)
6118
Военен съди Бойко за 9000 лева!

Военен заведе дело срещу Министерския съвет и премиера Бойко Борисов за дискриминация.

Ефрейторът поиска обезщетение в размер на точно 8 690 лева и 64 стотинки за нанесени му неимуществени вреди вследствие на прието постановление от МС, пишат колегите от 24smolian.com.

В иска си служителят се мотивира, че щетите са причинени от „пряка дискриминация спрямо категорията военнослужещи-офицери поради неправомерно третиране въз основа на лично и обществено положение, изразяващи се в неприятни изживявания, състояние на дискомфорт, чувство за малоценност и неправилно оценяване на качествата“

В обстоятелствената част на молбата са изложени твърдения за незаконосъобразно определяне и изплащане на по-ниско от предвиденото възнаграждение на военнослужещите, за нарушение на чл. 6 от Конституцията и пряко дискриминиране в сравнение с офицерите в българската армия.

Недоволството на родопчанина е породено от по-ниското възнаграждение за военното звание „ефрейтор“. До момента на две инстанции в Смолян искът срещу Бойко Борисов и Министерския съвет обаче е отхвърлен, предстои финалната права.