Военни разпитват украинска лекоатлетка, снимала се с рускиня

Спорт
17:10 - 09 Август 2021
3873
Военни разпитват украинска лекоатлетка, снимала се с рускиня

Една от най-талантливите украински спортистки -Ярослава Магучих, бе подложена на изключително сериозен натиск от обществеността след бронзовия медал, който завоюва на Олимпиадата в Токио. Причина обаче не е спортното постижение на 19-годишната Магучих, а снимката със звездата в скока на височина – рускинята Мария Ласицкене.

Магучих бе считана за основен конкурент на Ласицкене в скока на височина, но в крайна сметка опитът си каза думата и рускинята грабна златото. Според специалистите обаче Магучих има изключително бъдеще.

След края на състезанието Ласицкене отиде и сподели радостта си от олимпийската титла с Ярослава Магучих, а обща снимка на двете доволни спортистки обиколи световните агенции.

Това обаче не се хареса на някои украински фенове, които подложиха на натиск Магучих във Фейсбук не за резултата, а за снимката с Ласицкене.

Ситуацията стана още по-абсурдна, след като стана ясно, че Министерството на отбраната на Украйна иска да проведе разговор с Магучих и да изслуша нейното обяснение за „ужасната“, според тях, снимка.