Военно-историческият музей сюрпризира посетителите с 3D атракции

Всеки със смартфон може да види как изглежда с противогаз и каска

Новини
21:41 - 13 Май 2023
2125
Военно-историческият музей сюрпризира посетителите с 3D атракции

Националният военноисторически музей (НВИМ) се включи в Европейската инициатива „Нощ на музеите“ с атрактивна програма. Стотици деца и родители посетиха музея, за да видят външната и постоянната хронологична експозиции, както и да се включат в любопитната игра, подготвена от НВИМ, предаде БГНЕС.

“За поредна година Националният военноисторически музей се включва в “Нощ на музеите”. Работим с вход свободен и сме приготвили любопитна програма за нашите посетители. Освен, че ще могат да посетят напълно безплатно нашата хронологична експозиция, както и външните ни експозиции, сме приготвили за тях една много любопитна игра”, заяви Славея Сурчева от музея.

“Нашите посетители са предизвикани първо да дешифрират нашето тайно съобщение. Когато направят това то ще ги отведе до конкретно място в нашата експозиция, където ще получат следващи инструкции. Така всеки, които мине през нашата игра и експозиция ще може да разбере допълнителни любопитни факти от нашата история, свързана с експонатите, които ние представяме”, добави тя и каза, че участвалите и завършили играта докрай ще могат да участват в томбола.

Тя каза, че са приготвили и 3D предизвикателство. “Опитваме да въведен съвременните технологии в нашите експозиции и всеки, които притежава смартфон, ще може да види как изглежда с противогаз или каска, ще може да види едно от знамената, което през 1937г. Цар Борис III връчва на полковете и как той е забивал златно пиронче в него със златен чук”,
уточни тя.