Военноморското училище във Варна изпревари флотските ВУЗ-ове в САЩ

"Н.Й.Вапцаров" попадна в престижна класация

Общество
15:10 - 23 Февруари 2020
2146
Военноморското училище във Варна изпревари флотските ВУЗ-ове в САЩ

Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров“ е на второ място сред най-престижните морски висши учебни заведения в класация на Международната асоциация на морските университети (IAMU). Тя е направена по три критерия: образование, наука и осигуряване на обучение, и се прави за първи път съобщиха от училището.

В генералното класиране Морско училище се нарежда след Австралийския морски университет в Тасмания, а след флотската ни Алма матер остават университети от САЩ, Великобритания, Германия и Япония.

Още една добра новина за Морско училище е, че партньорите му от Морския университет в Констанца, Румъния, се класират на четвърто място.

Асоциацията е елитният световен клуб на морските университети, в който членове се допускат много трудно заради високите критерии за предоставяне на признато висше морско образование.

ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ членува в IAMU от основаването ѝ преди 21 години, а 18-ата генерална асамблея на Асоциацията през 2017 г. се проведе в България.

В IAMU членуват над 60 от водещите морски университети в света, а челното място на Морско училище в класацията е свидетелство за качеството на образованието, което ВВМУ предлага.