Войната: Google наказа Русия (ВСИЧКИ НОВИНИ)

Общество
08:18 - 04 Март 2022
5320
Войната: Google наказа Русия (ВСИЧКИ НОВИНИ)

- Президентът на САЩ Джо Байдън въведе нови персонални санкции срещу руски чиновници и олигарси и членове на техните семейства. Сред тях са бизнесмените Алишер Усманов, Аркадий и Борис Ротенберг, прессекретарят на Кремъл Дмитрий Песков, шефът на ВТБ Игор Шувалов, председателят на «Ростех» Сергей Чемезов др.

- 8000 досега са задържаните на митингите срещу войната в Украйна в различни градове на Русия, като само за 3 март са 409 

- Google спря продажната на реклама в Русия, в това число и в YouTube

- На мача за купата на Англия по футбол между "Евертън" и петодивизионния "Боръм Ууд" също подкрепиха Украйна 

- Руският милиардер Олег Дерипаска за втори път се обяви против войната в Украйна. “Мирът е много нужен! Да се протакат преговорите е безумие! Украйна отдавна е ядрена държава - на нейна територия освен Чернобилската АЕЦ има още 15 атомни енергоблока и 3 хранилища за ядрено гориво. За неразбиращите - заради всеки инцидент на тези обекти нашите наследници на територията на европейска Русия, Украйна, Европа ще ни проклинат 200 години”, пише той.

- Правителството на Чехия одобри предаването на Украйна на оръжие и боеприпаси за около $730 хиляди.

- Канада иска Русия да бъде изключена от Интерпол

- Частен самолет с руснаци бе задържан в Канада. “Ще продължим да държим Русия отговорна за нахлуването в Украйна”, коментира канадският министър на транспорта Омар Алгабра.

- LEGO прекратява доставките за Русия

- Германия започна да купува газ, заобикаляйки Русия.

- Масово недоволство се надига срещу упорството на Герхард Шрьодер да стои в бордовете на руски енергийни компании. “Моят съвет към Шрьодер е да се откаже от тия постове”, заяви канцлерът на Германия Олаф Шолц. ГСДП заплаши Шрьодер с изключване. Хановер се кани да му отнеме титлата почетен гражданин. Голяма част от сътрудниците му напуснаха. Шрьодер е начело на борда на директорите на “Роснефт” и влиза в ръководството на “Северен поток-1” и “Северен поток-2”

- Цените на почивките в Турция са се повишили с над 80%, а в Египет — с 65%, съобщи Асоциацията на руските туроператори.

- Израелският музей на холокоста «Яд Вашем» помоли САЩ да не санкционират олигарха Роман Абрамович, подчертавайки неговата благотворителна дейност в Израел.

- Airbnb спира работа в Русия и Беларус