Войната на Нинова: Платени публикации срещу опозицията и тролене от "Позитано" 20

Новини
15:00 - 15 Март 2021
8561
Войната на Нинова: Платени публикации срещу опозицията и тролене от "Позитано" 20

Кампанията на БСП за парламентарни избори 2021, която тръгна само на отделни места в страната, а общ план и визия липсва, освен онлайн, вече е на път да се сгромоляса. От миналата седмица шефката на червените Корнелия Нинова е разпоредила впрягането на всички интернет "тролове" от "Позитано" 20 да се впрегнат за очерняне на вътрешнопартийната опозиция и да пускат към медиите опорки за основните й критици. Редакцията на Lupa.bg обаче се сдоби с пиперливи доказателства как на практика Нинова вече готви оправданията си за партийната загуба. 

Въпреки че социолозите дават предел на БСП за парламентарно представителство от максимум 65 места в състава на 45-о Народно събрание, опозицията се съмнява, че Нинова ще успее да вкара повече от 50 социалисти.

Самата тя била наясно със структурните проблеми в редиците, довели до оголване на цели организации на места в страната и затова решила да ползва обратна стратегия - вместо да вечерта след вота да признае загуба с поглед, вперен в токовете си, да подготви почвата пред избирателите и членовете на Столетницата отсега - че виновници са "враговете с партиен билет", а не тя, твърдят огорчени бесепари. 

Така, например, миналата седмица в няколко издания се появи заглавието: "Гергов използва тактиката на изгорената земя срещу БСП в Пловдив, саботира кампанията на Нинова", без авторство. Будните социалисти обаче разкриха схемата, а именно - текстът е подаден към редакциите от пресцентъра на "Позитано". 

Очаква се залпове срещу недоволните фигури от управлението на Нинова да се появят до деня на вота срещу всички, а кампанията щяла да се води предимно срещу "своите", отколкото срещу политическите опоненти в лицето на ГЕРБ, опасяват се още бесепарите.