ВОЙНАТА ЗАПОЧВА! Иран удря Израел до часове

Първите ракети ще бъдат изстреляни най-вероятно утре сутринта, прогнозира арабистът проф. Владимир Чуков

Актуални новини
13:48 - 06 Август 2024
7084
ВОЙНАТА ЗАПОЧВА! Иран удря Израел до часове

Иран вече е извадил установките за изстрелване на ракети от хангарите и правят тренировки. Най-вероятно утре сутрин ще бъде нанесен удар, това показват данните. Установките са вече на терен.  Това каза за Bulgaria ON AIR арабистът проф. Владимир Чуков.

„Най-вероятно ще има балистични ракети, освен крилати ракети. Нещата вече са в ход от днес сутринта. Дали ще бъдат синхронизирани или ще има промеждутък, вероятно ще се търси изненадата. Не се знае какъв е сценарият, но вече е задействан", каза още Чуков.

"Говори се за обединяване на всички фронтове срещу Израел - "Хамас" от юг, "Хизбула" от север, Голанските възвишения, Башар Асад, иракските шиитски милиции, хутите и директно Иран. Израел да си направи сметката дали има потенциал да се защити - без помощта на САЩ и логистиката на централното командване на САЩ, което е в Катар, няма как това да стане", посочи Чуков.

Проф. Чуков коментира като интересна позицията на Йордания, която обяви, че ще запази неутралитет, за разлика от атаките срещу Израел през април, когато отвори въздушното си пространство за прехващане на ирански дронове.

"Към днешна дата няма предпоставки за широкомащабна война", допълни проф. Владимир Чуков.