Вокалът на Pantera се преклони пред Кирил и Методий

Тази вечер легендарната американска група ще изнесе концерт в София

Новини
15:48 - 26 Май 2023
2520
Вокалът на Pantera се преклони пред Кирил и Методий

Вокалът на Pantera - Филип Анселмо, се преклони пред Кирил и Методий. 56-годишният американец, който от вчера е у нас с легендарната траш метъл група, макар и не в оригинален състав, се разходи из София и разгледа забележителностите на нашата столица.

Разбира се, Фил Анселмо, който е родом от Ню Орлиънс, Луизиана, не пропусна и паметникът на братята Кирил и Методий пред Народната библиотека.

Беше му разказано за тях и значението им в световен мащаб, а певецът отдаде заслуженото. Негова снимка в градинката пред паметника беше публикувана в Интаграм профила му.

Тази вечер Фил Анселмо и Pantera ще разтърсят столичната "Арена София", като ще изпеят най-яките парчета на бандата.

Pantera е без съмнение една от най-великите метъл групи на всички времена. Безкомпромисният квартет с вокалист Филип Анселмо, китарист Даймбег Даръл, неговият брат - барабанистът Вини Пол, и басистът Рекс Браун, бързо се издига до огромен световен успех през 90-те години на миналия век с множество златни и платинени албуми, разпродадени турнета и четири номинации за "Грами".

И до днес техните метъл шедьоври са крайъгълни камъни на тежката музика – „Cowboys From Hell“, „Vulgar Display Of Power“ и „Far Beyond Driven”, който става №1 в Billboard.

Бандата се събра след 20-годишна пауза, предвождана отново от емблематичния вокалист Фил Анселмо и басиста Рекс Браун. Местата на починалите братя Даймбег Даръл (застрелян на сцена през 2004 г. от фен с психически отклонения) и Вини Пол (починал от инфаркт през 2018 г.) бяха заети от други велики имена в този жанр - съответно от китариста Зак Уайлд (Ози Озбърн, Black Label Society) и барабаниста на Anthrax Чарли Бенанте.