Волен бесен на Радев заради предизборната сценка на КСНС

Заседанието на "Дондуков" 2 било зле подготвено и импровизирано

Политика
13:00 - 10 Април 2019
3093
Волен бесен на Радев заради предизборната сценка на КСНС

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров сравни президента Румен Радев със земята заради провалилото се заседание на Консултативния съвет по национална сигурност в понеделник, от което обща декларация така и не бе приета. Сидеров обвини държавния глава, че то било зле подготвено, имало импровизации и за капак бил вкаран предизборен нюанс на дебатите.

"Много ясно си казах мнението - този съвет не беше добре подготвен. Той беше импровизиран, просто за да отговори на медийния шум по някои теми. Проектът на становище, който предложиха, не беше написан добре и всичко това доведе до гласуване да не се приеме. Смятам, че такива прибързани и импровизирани съвети не трябва да се правят. Националната сигурност е нещо сериозно", коментира националистът и отсече, че предизборни сцени не бива да се вмъкват в него. 

Попитан дали е притеснен от името „Патриоти за Валери Симеонов“, той отговори, че това не е проблем за него.

"Вече съм с доста опит и даже като броня съм си изработил. Не се притеснявам, такова име са си избрали. Лично аз смятам, че лидерите в днешния ден особено в тази ситуация, трябва да направят крачка назад и да останат в изчаквателна позиция. Всеки е в правото си да се номинира, да се изтъква и да казва: "Гласувайте за мен". Сидеров разкри още, че от "Атака" били готови да се явят заедно на европейските избори с ВМРО, при това без претенции за места в листите, но получили категоричен отказ от формацията на вицепремиера Красимир Каракачанов. 

Така след като и трите националистически партии от парламентарната група "Обединени патриоти" - НФСБ, "Атака" и ВМРО се регистрираха в ЦИК за вота на 26 май поотделно, коалицията остава със спойка единствено в кулоарите на Народното събрание. 

Снимка: Агнес Методиева