Волен Сидеров: Който е прочел некролога ми - това е фейк нюз

Трябва да има антиевроатлантизъм за баланс, както е в природата, смята лидерът на "Атака"

Политика
11:40 - 01 Октомври 2024
2576
Волен Сидеров: Който е прочел некролога ми - това е фейк нюз

Волен Сидеров се появи във видимо добро настроение в студиото на БНТ и на въпроса защо е изчезнал отговори с откъс от песен на Камен Воденичаров: "Казвам, че съм тук, не съм избягал. Че съм жив."

Лидерът на "Атака" довърши лиричното си отклонение с шега. "Който е прочел некролога ми, това е фейк нюз", отсече той.

"Тръгнаха по стъпките на „Атака“ партии като „Възраждане“. За „Величие“ не мога да кажа, защото ми е малко по-неопределена идейно. Не сме заедно, защото те не са оцелели. Аз съм предлагал подобни общи действия. Те, обаче, искат да са самостоятелни, да се докажат. Това е човешка черта“, каза още Сидеров.

Относно позициите, които би заемал в парламента, лидерът на "Атака" посочи, че трябва да има "антиевроатлантизъм", за да има баланс, както е в природата. 

Сидеров успя да накара водещия Симеон Иванов да назове номера, под който "Атака" ще бъде в бюлетината на изборите. Той го попита колко години са минали от създаването на "Атака" през 2005. Водещият отговори "19", а Сидеров заяви доволно: "Ето, казахте номера на бюлетината".

"Между другото, това е рождената ми дата - 19 април. Няма случайности. Много символика, много знаци. Тая книжка ще ви я оставя. Христина знам, че е по-заета с домакинството, Симеон ще я прочете и следващия път ще си говорим по нея", каза Сидеров на водещите. 

"Интереси познания имате за мен, г-н Сидеров", разсмя се Христина Христова.