Волен Сидеров: Не ми липсва парламентът, там е дъно

Лидерът на "Атака" и общинар в София прогнозира провал на вота на недоверие

У нас
10:11 - 25 Януари 2020
4013
Волен Сидеров: Не ми липсва парламентът, там е дъно

С или без нашите 6 гласа, вотът на недоверие няма да мине, защото ГЕРБ са си подготвили нещата. Винаги ще има болни, в командировка и т.н., които ще отсъстват и няма да гласуват, а и БСП не са подготвени. Така лидерът на "Атака" Волен Сидеров, който е и столичен общинар, прогнозира пред БНТ провал на инициативата от левицата за сваляне на кабинета заради водната криза. 

„Не ми липсва парламентът. Моите колеги там са 6 човека и те ще вземат своето решение. БСП искат вот, за който не са подготвени. Този вот е четвърти. Имаше за корупция, за здравеопазване, за сигурност, сега е за водата. За водата трябва да се върнем много назад и да си дадем сметка, че от 40 години не са поправяни водопроводите, а някъде не са и сложени. България беше една слабо развита държава до 40-те години. После при социализма доста неща се направиха. Урбанизира се страната, но не достатъчно. Сега продължаваме да ползваме неща, които са построени през 70-те или 80-те години, като през 80-те западнаха нещата, защото започнаха перестройки и другарят Живков вече не можеше да отдели толкова внимание на тези проблеми“, посочи Сидеров.

„БСП трябва да критикува себе си, защото след това не направиха това, което трябва да се направи – държавнически да се поддържат водопроводи и инфраструктура. Занимавахме се през последните 30 години с какво ли не. То беше деполитизация, махане на петолъчки и прочее, а всъщност трябваше да поправим водопроводите и да направим живота на хората по-удобен. Сега виждаме, че започват течовете. Една система ако не се поддържа, тя се скапва. Няма как едно правителство или две да се справят само в своя мандат с тези проблеми“, каза още лидерът на „Атака“.

По думите му е изчислено, че около 12 млрд. лв. ще струва подмяната на всички водопроводни мрежи в България. „Тази сума не е толкова голяма. Ако американците си платят базите от 2006 г. това са 6 млрд. евро – нищо работа за Брюксел. Ако всички тези, които държат някакви концесии или бизнеси в България, си плащат тук, тези пари ще се съберат. Обират ни, ограбват ни хипермаркети, молове, електроразпределения. Всичко това е в ръцете на чуждестранни фирми, които извличат печалба от България.

Ние не сме бедни, нас ни ограбват. Тези 6 млрд. евро могат да бъдат тук отделени от колонизацията на България и да поправим тези водопроводи. Трябва да има едно правителство, което да тропне по масата и да каже: „Прекратяваме златната концесия, прекратяваме ЕРП-тата, които в момента се държат от една чужда държава. Чехия държи българското електроразпределение“, категоричен е Сидеров. 

„В българския парламент нивото на политиката много спадна. Нивото е толкова ниско, че не можеш да запомниш кои са били в парламента. Оцеляването на правителството не е в ръцете на „Атака“. Това беше представено в отделни писания и информации. Хубав образ е, но не е вярно, защото ГЕРБ са си подготвили нещата и няма да паднат със или без нашите гласове.

Въпросът е в това, че тези, които в момента уж се бият, са две страни на един и същ медал. И ГЕРБ, и БСП прилагат една и съща политика. Убеден съм, че ако БСП са на власт, те няма да променят генерално политиката на България, така че тя да излезе от своя колониален статус. Тя трябва да се еманципира малко от външните влияния и от това да бъде обирани. Пари има, но ни ги измъкват под носа“, каза още лидерът на „Атака“.

„Всичко в България е в ръцете на чужди компании. България не произвежда нищо. За това трябва да помислят и БСП, и ГЕРБ. Трябва да се развие нещо, което да бъде българско производство и технология. Имаме кадри и много талантливи хора, които могат да се включват в това производство, а не само да изнасяме суровина. Това го правят развитите страни. Ние се държим като страна от Третия свят. Трябва да поставим въпроса как да бъдем технологично добре стояща страна. Кризите идват, когато нямаш визия“, допълни той.