Волен Сидеров призова за мегасъюз БСП, „Възраждане“, „Атака“, „Русофили“...

Така щяло да има кой да изразява мнението на тези 70-75% от българите, които не искат оръжие за Украйна, еврозона и т.н.

Политика
16:01 - 26 Януари 2023
5344
Волен Сидеров призова за мегасъюз БСП, „Възраждане“, „Атака“, „Русофили“...

„Трябва предизборно да се обединят БСП, „Възраждане“, партии като „Атака“, поне още 8-10 има такива партии, „Русофили“, МИР и т.н., които не се различават по виждания по основни въпроси - и вътрешни, и външни.

И да направим мощен блок, който да застане за баланс, защото другият блок се получава, независимо дали ще се карат Кирил (Петков) и (Бойко) Борисов, те по тези въпроси са заедно. Те се състезават кой по-верноподанически да каже, че е против Русия, агресора и дават оръжие на Украйна. Има я едната страна, а другата я няма. За да има баланс, трябва да се направи един блок“.

Това каза лидерът на партия „Атака“ Волен Сидеров в интервю по БНР. Според него, има нужда да се погледне стратегически на политическата ситуация. Той апелира към лидерите на тези формации „да бъдат по-умни“.

„И аз съм критикувал различни политици, но в момента имаме нужда от това да се вдигнем над подробностите. Ако формираме сега един блок и той да се утвърди на тези и на следващите избори,вече в България ще има кой да изразява мнението на тези 70 или 75% от българите, които казват, че не искат оръжие за Украйна, не искат в еврозоната, не искат двата реактора за АЕЦ „Белене“ да ръждясват, които казват, че искат енергетиката да бъде такава, каквато можеше да бъде, искат „Южен поток“, „Белене“ и т.н.".