Волен търси сметка на Борисов за променената коалиция

Никой от досегашните партньори на Сидеров вече не го търсел

Политика
14:33 - 31 Октомври 2019
2708
Волен търси сметка на Борисов за променената коалиция

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров търси сметка от председателя на ГЕРБ Бойко Борисов защо от управляващата партия не са му оказали подкрепа и не са го уведомили за промяната в ръководството на т.нар. "малка" коалиция от формациите ГЕРБ-ВМРО-НФСБ и "Атака". От партията на Сидеров изпратиха позиция, в което според тях ръководството на ГЕРБ дължи обяснение защо не е заело позиция за това, че "беше направена неправомерна промяна в ръководството на ПГ на Обединени патриоти и АТАКА беше изключена. Нещо, което беше направено от ВМРО и НФСБ със съучастието на ГЕРБ". 

„Имаме споразумение между трите партии и ГЕРБ. Не може да не ги интересува Борисов и ръководството на ГЕРБ как така единият лидер бива неправомерно отстранен от ПГ и дали това няма да се отрази на общото управление, защото четирима души сме сложили подписи. Това не е вътрешнам работа на ОП. Това е работа на цялото управление”, уточни Сидеров пред БНР. 

На въпрос – дали АТАКА остава в управлението, Сидеров върна въпроса, като попита – в кое управление. И уточни, че партията му беше изхвърлена от ПГ и парламентарното мнозинство, както и всички заемани от депутатите позиции в комисии и делегации. „Всичко това се наблюдаваше с мълчаливо съгласие. ГЕРБ можеха да спрат действията и да проверят как стоят нещата и дали ВМРО и НФСБ са прави в озлоблението си към АТАКА. Те не казаха нищо. Може би от някое чуждо посолство са им казали – стига с тази АТАКА, да я натикаме в ъгъла. На практика те ни извадиха от управлението”, акцентира партийният лидер и уточни, че вече никой от малката или голямата коалиция не го търси.