Волен тества Иван Гешев със сигнал срещу Каракачанов

Политика
10:24 - 02 Декември 2019
3429
Волен тества Иван Гешев със сигнал срещу Каракачанов

Волен Сидеров ще тества реакцията на новия главен прокурор Иван Гешев със сигнал срещу лидера на ВМРО и военен министър Красимир Каракачанов.

Лидерът на "Атака" заяви, че има данни за "крупни далавери във военното министерство". По думите му чрез различни сделки във ведомството потъвали милиони левове, а "армията е недохранена и недооблечена". Заради това била нужна и смяна на министъра на отбраната Красимир Каракачанов.

"Ще подредя всички сигнали до мен в един списък и ще го дам на новия главен прокурор, който казват, че е много добър. Да го видим колко е добър. Каракачанов отдавна е за сваляне и за разследване", каза още Сидеров.

„Ще се опитам да организирам граждански протести против намерението на кмета Фандъкова и общинския съвет да вдигнат данъците на автомобилите. Цялата работа е да се вземат едни пари от хората", каза пред БНТ  Волен Сидеров. 

ГЕРБ се старае да вдига данъци, което не е добре. Достатъчно са постъпленията в държавната хазна, категоричен е Сидеров.

По думите му, на 30 декември в Общината ще се обсъди план-сметка за парите за чистотата, с която той не е съгласен.

"Няма никакво позоваване и анализ на база на какво се изчисляват тези 67 млн. лв... Чии са тези фирми, има ли, няма ли корупция? Защо толкова скъпо струва чистотата на София, която в крайна сметка не е чиста",пита Сидеров.

Парламентът не само, че не ми липсва, аз съм много доволен, че не съм там. Не може да ми липсва парламент, в който се вземат антинародни решения, заяви Сидеров.

Той е категоричен, че партията му "Атака" няма как да е партньор на управляващите и няма да участва в Коалиционен съвет.

"Атака" беше чaст от Tройната коалиция "Патриоти", която сключи споразумение с ГЕРБ за управление на държавата. ГЕРБ стимулира изолирането на "Атака", тъй като станахме неудобни, а НФСБ и ВМРО бяха просто инструмент - отвертката и клещите. Но ГЕРБ и ръководството на ГЕРБ са основния виновник и поддръжник на тезата "Атака" да не е в управлението"

Сидеров коментира и оставката на социалния министър Бисер Петков с въпроса къде е оставката на заместничката му Султанка Петрова от ВМРО, която е изготвила "потресаващата" Стратегия за социални услуги.

За Бисер Петков атакистът заяви: Той отдавна трябваше да бъде отстранен, това министерство не е социално, а по-скоро работи за чужди НПО-та.