Волен за Лозан Панов: Да дава оставка и да си прави партия

Шефът на "Атака" призова ВСС и магистратите веднага да поискат оставката на шефа на ВКС

Новини
14:26 - 10 Май 2019
3939
Волен за Лозан Панов: Да дава оставка и да си прави партия

Волен Сидеров настоя за оставката на председателя на ВКС Лозан Панов и призова ВСС и магистратската общност да я поискат. Шефът на „Атака се чуди защо топ съдията още не си е тръгнал и дори му препоръча ако политиканства, да си направи партия.   

„Лозан Панов отдавна трябваше да подаде оставка. Абсолютно задължително е той да подаде оставка!”, натърти Сидеров.

Повод за апела на Сидеров са излезлите публично записки от срещите на шефа на ВКС с представители на Еврокомисията, които пишат докладите по Механизма за сътрудничество и оценка.

"Категорично не съм съгласен да политиканства. Има разделение на властите и то е категорично, конституционно закрепено. Ако някой иска да прави политика, да направи партия, да се яви на избори, да влезе в парламента, да се бори за политически идеи", препоръча на един от тримата големи в Темида лидерът на "Атака".

„Не може да си председател на ВКС и да политиканстваш! Това е просто недопустимо! Недопустимо е също така да работиш срещу родината си пред представители на Еврокомисията или каквито и да са били институции в Брюксел. Това го правят и други - аз си спомням един евродепутат от десницата, който даже беше съучастник в завеждане на дело срещу България", върна се назад Сидеров.

Националистът намекна, че знае защо Панов още стои на тази позиция. Той припомни, че още заради Апартаментгейт шефът на ВКС е трябвало да подаде оставка, както щеше да стане в някоя от западните демокрации.

„Там, където той се оплаква от България, от родината си, в западноевропейските държави - за много по-малки неща се подава оставка. Дори само за съмнение те подават оставка. Така че, да не обяснява кой повече или по-малко е минат. Тук нямаме уред за измерване кой е по-минат!”, коментира Сидеров.

Според шефа на „Атака” Панов не може да е изключение и трябва да си понесе последствията, така както се случи с Цветан Цветанов и шефа на КПКОНПИ Пламен Георгиев.