Волгин яко лъсна - брани отчаяно Путин на амбразурата

Политика
15:08 - 24 Януари 2021
4176
Волгин яко лъсна - брани отчаяно Путин на амбразурата

Докато целият свят се диви на мракобесната наглост на руските власти с ареста на Алексей Навални, путинистката същност на "журналиста" Петър Волгин лъсна с пълен блясък. Вижте какво сътвори чичкото със съветски псевдоним във фейсбук:

Руските "умни и красиви" са досущ като българските - досадно едноизмерни, претенциозно нарцистични, глуповато псевдогероични. Самовеличаят се, че сатанизирайки Путин, извършват някаква особено дълбока мисловна дейност. Всъщност са клиширани до безобразие. Между тях, разбира се, има и такива, които достатъчно добре осребряват своята опозиционност. Залепили са се навреме към чуждестранните грантови схеми и са усвоили изкуството да се харесват на всяка задокеанска администрация - и на Тръмп, и на Байдън..

И все пак ми се струва, че бройката на "полезните идиоти", на тези, които "мразят безплатно", е по-голяма. Те се рекламират като рицари на свещената истина, като глашатаи на безкористността и никак не осъзнават, че са амебоподобни марионетки на властови центрове в чужбина. А пък онези, дето се бяха събрали да "защитават Навални" в София, са най-гротескни. Ерзац на ерзаца, Екземпляри, извадени от кунсткамера, натъпкана с аномалии. Изпитват безгранично доверие в себе си. Прекланят се пред собствената си баналност. Приличат на средностатистическа женица, повярвала, че е "Мис Вселена". Ако не друго, поне веселят публиката.