Вот в Северозапада: Чалга на Слави бичи пред РИК

Политика
07:25 - 15 Ноември 2021
2731
Вот в Северозапада: Чалга на Слави бичи пред РИК

В РИК-Враца е постъпил сигнал от кандидат-депутат срещу съперник, пускал силна чалга на Слави Трифонов пред секции в Бяла Слатина.

По данни на РИК оплакването е постъпило в 11 часа, от Галя Йотова Илиева, кандидат за народен представител от кандидатската листа на КП "Изправи се БГ! Ние идваме".

В него се твърди, че Филип Денков, кандидат за народен представител от ИТН, в изборния ден прави агитация чрез плакат на ИТН, залепен на колата му и силна музика на Слави Трифонов непосредствено пред секциите в Община Бяла Слатина, предаде BulNews.

След извършен анализ на подадения сигнал, се констатира, че същият е без конкретика по отношение на мястото, време за извършване на предполагаемата агитация от посоченото в сигнала лице. Като също така е без подпис от подателя. Във връзка с горепосоченото, РИК-Враца е в невъзможност да извърши проверка и да излезе с констатации по отношение на това дали се нарушават изборните правила, съобщиха от комисията.

РИК-Враца оставя сигнала без уважение, с мотива, че той е неоснователен и недоказан. Решението подлежи на оспорване в тридневен срок от обявяването му пред Централната избирателна комисия.