Връчиха огромен "Златен тапир " на Андреа Аниели

Суперлигата е срам за вас, изригнаха феновете на Юве по адрес на ръководството

Спорт
17:19 - 22 Април 2021
3450
Връчиха огромен "Златен тапир" на Андреа Аниели

Президентът на Ювентус Андреа Аниели бе удостоен с огромен "Златен тапир". Ироничният приз се връчва от Striscia La Notizia и е за провала със Суперлигата.

Водещият на развлекателното щоу Валерио Стафели лично докара гигантския "трофей" директно пред "Ювентус Стейдиъм".

Предаването ще бъде излъчено тази вечер. Аниели и президентът на Реал Мадрид Флорентино Перес са идеолозите и двигателите на цялата идея.

Това е втори "Златен тапир" за Аниели. Преди две месеца той получи такъв заради закачката с Антонио Конте по време на полуфинала за Купата на Италия между Юве и Интер.

В същото време феновете на Ювентус изразиха негодуванието си от решението на клуба да бъде част от създаването на европейска Суперлига. Улграсите издигнаха два банера в близост до "Алианц Стейдиъм" преди снощния мач срещу Парма. И двата бяха насочени към президента на "бианконерите" Андреа Аниели.

"Нашата история не бива да бъде окаляна, изтъргувана и комерсиализирана. Ние сме Ювентус. "Не" на Суперлигата... Срам за вас!", пишеше на първия банер, издигнат от групировката ''Викинг''. "Сметки на червено, дефицит и Суперлига, явно не ти пука за феновете!", бе надписът на втория банер.

Междувременно в Рим се появи картина, нарисувана от уличния артист Laika MCMLIV, точно зад централата на Италианската футболна федерация. На нея се вижда президентът на Юве Андреа Аниели, който пробожда футболна топка с нож.