Временна парламентарна комисия поиска от "Булгаргаз" допълнителни документи

Сред документите са годишните финансови отчети за последните години

Актуални новини
16:13 - 23 Февруари 2024
1556
Временна парламентарна комисия поиска от "Булгаргаз" допълнителни документи

Временната парламентарна комисия, която разглежда споразумението между "Булгаргаз" и турската държавна фирма "Боташ" и влиянието му върху енергийната ни система, реши да поиска от "Булгаргаз" допълнителни документи, свързани с работата на газовата ни компания. 

Сред документите са годишните финансови отчети за последните години и информация за сключените от "Булгаргаз" сделки на борсата. 

Част от аргументите на депутатите изложи Йордан Тодоров от "Възраждане": 

"Лично аз колкото повече чета материалите и се запознавам с тях, толкова повече се буквално плаша какво точно се случва в това дружество, защото мислех, че проблемът е "Боташ", но то съвсем не е така. Безспорно там това е една злоупотреба за милиарди за годините напред, но в същото време ако се сметне отрицателния финансов резултат също е в размер на милиарди. Дори не е на стотици милиони".

Депутатите от комисията решиха още да изслушат двамата енергийни министри - бившия Росен Христов и настоящия Румен Радев, както и изпълнителните директори на "Булгаргаз" Деница Златева и на "Булгартрансгаз" Владимир Малинов.