Все още не е овладян пожарът край село Равна гора

Извънредни полицейски екипи обхождат рисковите райони в Бургаско

У нас
17:58 - 27 Август 2023
3265
Все още не е овладян пожарът край село Равна гора

Все още не е овладян пожарът между селата Равна гора и Маринка в Бургаска област. Там горят смесена гора и сухи треви. 

В борбата с огъня, който започна вчера следобед участват екипи на седем пожарни автомобила. Другите два пожара – край граничното село Белеврен и Кошарица са загасени. 

На този етап от пожара между селата Равна гора и Маринка са засегнати около 200 дка смесена гора и 4000 дка сухи треви, казаха от полицията. Директорът на противопожарната служба в Бургас комисар Николай Николаев поясни:

"На място са седем пожарни автомобила, работят. Няма опасност за населените места, близо е само до една кошара"

Животните от нея са спасени, но огънят е изпепелил 300 кв.м. от кошарата. 

Потушен е вече пожарът край граничното село Белеврен, където изгоряха около 300 декара общинска гора. До ранния следобед пожарникари и доброволци гасяха на ръка тлеещи участъци, заради пресечения терен. Пожарът в несебърското село Кошарица също е загасен, там са изгорели сухи треви и храсти. 

Заради високите температури, поривистия вятър и зачестилите напоследък пожари от ОДМВР-Бургас извънредно са излъчени полицейски екипи, които обхождат рисковите райони. 

Те са в землищата на селата Банево, Изворище, Ветрен, Миролюбово, Брястовец, Рудник и Черно море, където през последния месец имаше множество пожари. Екипите са в тесен контакт със служители от противопожарната служба в Бургас, които са в готовност в случай на нужда да се включат в потушаване на евентуалните пожари, информират от полицията.