Всичката Мара втасала: Депутатите се дърлят за маските

Политика
09:43 - 01 Юли 2020
5928
Всичката Мара втасала: Депутатите се дърлят за маските

Понеже няма други проблеми за решаване, в парламента се завихри нов скандал заради носенето на маски във връзка с мерките срещу COVID-19.

Тон този път даде Славчо Атанасов от ОП, който от трибуната критикува, че двама от депутатите са в пленарната зала без маски. Като реакция парламентарната шефка Цвета Караянчева, която отрече да е „проста кърджалийска п*тка”, призова Александър Паунов от левицата и Павел Шопов от "Атака" да сложат маските си, предаде „24 часа”.

Това обаче предизвика реакция от зам.-шефа на групата на БСП Георги Свиленски, който обясни, че това е работа на РЗИ, което следи за носенето на маски, а депутатите имат да вършат друга работа.

Освен важността на работата, е важно и здравето на депутатите, които носят отговорност и към избирателите си, с които се срещат по места, отвърна Караянчева. И сезира от трибуната публично РЗИ, че двамата депутати са в залата без маски. След което похвали левия Валери Жаблянов, че този път носи такава.

Ръководствато на НС трябва да бъде глобено, поиска пък Александър Паунов. И обясни, че то е длъжно да осигури 1,5 м разстояние, както е изискването в заповедта на здравния министър, а такива условия на работа в пленарната зала нямало.

Да дойде РЗИ, да ни глоби, ще обжалвам в съда, закани се Паунов. Обжалвайте, ваше право е, но тук трябва да се спазват правилата, отвърна му Караянчева.