Всички мразят Портних

ВиК аварията вбеси и БСП, и ДБ и ПП

Общество
13:13 - 20 Април 2023
3389
Всички мразят Портних

Представители на ръководствата във Варна на „Продължаваме промяната, ДСБ и „Да, България“, както и общински съветници от „Демократична България“ искат оставката на кмета на града Иван Портних. Това съобщи на пресконференция днес председателят на градската структура на ДСБ Васко Василев. 

Той обясни, че основната причина за искането е градоустройството и инфраструктурата на града. Капката, с която чашата преля, е ВиК-аварията преди дни в квартал „Бриз“ и грандиозното наводнение, каза Василев. Той уточни, че според тях причината за аварията е презастрояването на квартала и вината е 100 процента на кмета. 

От политическите партии коментираха още, че кметът не изпълнявал задължението си в Закона за устройство на територията всяка година да внесе в Общинския съвет доклад за изпълнение на Общия устройствен план (ОУП). По думите му този доклад трябва да се разгледа от Общинския съвет и да се набележат мерки във връзка с промяна или не на ОУП. Според Василев неизпълнението на закона е  причината Варна да бъде презастроена.

Василев каза, че кметът трябва да поеме отговорността и да си подаде оставката, но лошото е, че в града ситуацията с презастрояването е невъзвратима. 

БСП също поиска оставката на Портних.