Всички кучета в приют за животни си намериха осиновител

Останали са само няколко кучета и котки и прасето Шарлот

Новини
15:47 - 18 Април 2020
1830
Всички кучета в приют за животни си намериха осиновител

Рекорден брой хора осиновяват животни насред епидемията. Всички кучета в приют за животни в Уест Палм Бийч в щата Флорида вече си имат стопанин.
 
Приютът за грижи и контрол на животните в окръг Палм Бийч обяви "невероятното събитие" във вторник във публикация във Facebook.
 
Приютът има общо три развъдника. Развъдникът, който е напълно изпразнен, обикновено е за бездомни и прелива от животни. Това е първият път, когато всяко животно в този развъдник е прието в семейство.
 
От персонала за грижа за животните в окръга заявиха, че в основния развъдник все още има няколко кучета за осиновяване, заедно с няколко котки, два коня и прасе на име Шарлот. 

"Благодаря на персонала на приюта и доброволците, които работят неуморно, за да се грижат за животните, намират са си нжилища и се застъпват за домашните любимци, които влизат през тези врати; благодаря на нашите невероятни приемни родители, които отварят сърцето и домовете си за хиляди домашни любимци всяка година; благодаря на всички, които са избрали да осиновят домашен любимец - независимо дали е тук или от някоя от другите невероятни организации", се казва в публикацията в социалните медии.
 
Ню Йорк беше едно от първите места, в които бе регистриран скок в осиновяванията на животни, заедно с Лос Анджелис.
 
По време на национални кризи обикновено има скок на изоставени животни. За да се бори с това, организацията за защита на животните American Humane създаде фонд за подкрепа на приюти, които могат да бъдат пренаселени в резултат на изоставяне.