Всички се възхищават на героя от Мианмар

Пилотът приземи самолет "по корем" и спаси всички на борда

Новини
11:10 - 13 Май 2019
1630
Всички се възхищават на героя от Мианмар

Героичното действие на пилота, приземил самолет на "Мианмар Еърлайнс", е тема на деня в много страни. Самолетът се сблъскал с пистата и се влачил дълго време, но жертви няма.

Всичките 89 човека на борда са спасени, а мнозина специалисти похвалиха уменията на пилота. Той успял много бързо да реагира и изпразнил голяма част от горивото, за да не доведе до фатален сблъсък, след като колесникът отказал да се спусне.

Това е вторият самолет, който в рамките на по-малко от седмица се сблъсква с подобен проблем в Мианмар. Той се случи на международното летище в Янгон, където самолет на "Байман Бангладеш Еърлайнс" катастрофира в буря и 11 души бяха ранени.

"Два пъти са се опитали да кацнат, но неуспешно, тъй като проблемът е бил налице. Екипажът е изчаквал да види дали колелото в предната част на самолета ще се спусне и едва след това е предприел действия. Трябваше да се приземят на задните колела, което беше извършено много умело и нямаше жертви", заяви зам.-генералният директор на отдела за Гражданска авиация в Мианмар Йе Хтут Аунг.

Полетите на международното летище в Мандалай бяха преустановени за известен период от време.