Всички в Байерн недоволстват от "Златната топка" на Лео Меси

Оливер Кан оспори приза на аржентинеца, спортният директор на баварците - Хасан Салихамиджич, също нададе вой

Спорт
14:27 - 01 Декември 2021
1292
Всички в Байерн недоволстват от "Златната топка" на Лео Меси

Легендата на Байерн Мюнхен и настоящ директор в клуба Оливер Кан оспори избора на Лионел Меси за носител на „Златната топка” през 2021 година. Втори се нареди голмайсторът на баварците Роберт Левандовски, а според мнозина именно полякът заслужаваше приза.

“Поздравявам Меси, но Роберт Левандовски заслужаваше “Златната топка”, още повече, че беше избран за нападател номер 1. През годината той показваше всеки ден изключителни игри. Но и без “Златна топка” Роберт отдавна е покорил футболния Олимп. Нямам търпение да видя какви още рекорди ще подобри с Байерн. Със сигурност и догодина той ще е сред претендентите за наградата”, каза Кан.

Спортният директор на Байерн (Мюнхен) Хасан Салихамиджич стана поредният мощен глас от лагера на баварците, който оспори избора на Лионел Меси за носител на трофея “Златната топка” на “Франс Футбол”. Преди него това сториха бившия капитан на тима Лотар Матеус и генералния директор Оливер Кан. 

Общото им мнение е, че нападателят на Байерн Роберт Левандовски е бил по-заслужен носител на най-престижната индивидуална награда. 

“Поздравявам Меси, но ние в Байерн повече бихме се радвали, ако Роберт беше спечелил. Горди сме, че такъв изключителен играч е част от нашия отбор. Той справедливо беше определен за нападател на годината. Левандовски е пример за професионалист. Той винаги си поставя нови и високи цели и затова е един от най-добрите в света”, коментира Салихамиджич.