Всичко е пари: Снежанка струва 12 лв. на минута

Ако Дядо Коледа е сам, излиза по-евтино - 160 лева за 20 мин.

Куриози
18:00 - 16 Декември 2022
4206
Всичко е пари: Снежанка струва 12 лв. на минута

Инфлацията удари и актьорите, които скачат в костюмите на Дядо Коледа и Снежанка по празниците. Ценоразписът на добрия старец е коригиран значително в посока нагоре, естествено. Една от водещите фирми, която предлага посещения на Дядо Коледа и неговата помощничка Снежанка, струва 240 лв. за 20 минути, т.е., по 12 лева на всеки 60 секунди.

В цената не влизат транспортни разходи. Тя е фиксирана за дните Бъдни вечер, Коледа и Нова година. През останалите дни от декември сумата е малко по-малка: 160 лв. за 20 минути, пише tvmedia.bg.

Агенциите, които работят с актьори, признават, че през изминалите години тарифата е била по-поносима. Услугата обаче е индексирана на база на инфлацията и цялостното поскъпване на живота.

„Преди десетилетие можеше да се намери Дядо Коледа за 1 час за 50 лв. В момента това е напълно невъзможно”, заявиха от бранша. „Само за опаковане на подарък с тънка хартийка оставих 20 лв. в столичен мол“, оплака се пък майка на дете от Италианския лицей.

Ако искате да зарадвате хлапетата с посещение от добрия дядко, трябва предварително да се уговорите с фирмата и да закупите подаръците, защото те също не влизат в цената. Иначе Дядо Коледа без Снежанка е „само” 100 лв. за 20 минути в декемврийските дни и 160 лв. за 20 минути в празничните дните Бъдни вечер, Коледа и Нова година.

Цената на тандема, който да приветства клиентите във вашия магазин, например, варира - за 4 часа е 960, а за 2 часа 640 лева.