Всичко свърши: Чарлз вече дори не вдига телефона на блудния си син Хари

Отчуждението между 39-годишния принц и кралското семейство започна, когато той и херцогинята на Съсекс се отказаха от кралските си задължения през 2020 г. и се преместиха в САЩ

Свят
10:06 - 02 Август 2024
2450
Всичко свърши: Чарлз вече дори не вдига телефона на блудния си син Хари

Крал Чарлз III е спрял да отговаря на телефонните обаждания на сина си принц Хари.

Херцогът на Съсекс се втурна към Обединеното кралство, за да се срещне с баща си, след като монархът разкри диагнозата си рак през февруари. След това напрежението отново се е обтегнало заради исканията на Хари да се осигури охрана на семейството му.

„Когато Хари звъни, винаги получава отговор, че кралят е „недостъпен точно сега“, разказва приятел на принца пред списание People. „Обажданията му остават без отговор. Той се опитва да се свърже с баща си, за да научи повече за здравето на краля, но и тези обаждания остават без отговор", добавя източникът.

Хари продължава да бъде загрижен за безопасността на съпругата си Меган Маркъл и техните две деца, принц Арчи и принцеса Лилибет. Затова той е помолил 75-годишния Чарлз за помощ относно възстановяването на сигурността им.

"Той е изплашен и смята, че единственият човек, който може да направи нещо по въпроса, е неговият баща. Въпреки липсата на комуникация, принцът беглец е решен да защити собственото си семейство на всяка цена“, добавя неговият приятел.

Източник от двореца обаче твърди, че теорията, че сигурността на херцога е единствено в ръцете на Чарлз, е „напълно неправилна“.

Отчуждението между 39-годишния Хари и кралското семейство започна, когато той и херцогинята на Съсекс се отказаха от кралските си задължения през 2020 г. и се преместиха в САЩ.

Още тогава бе съобщено, че двойката ще бъде лишена от охраната си.

През 2022 г. беше разкрито, че Хари каза, че „не се чувства в безопасност“, пътувайки в Обединеното кралство без помощта на охраната, след като подаде петиция до правителството на Обединеното кралство да осигури допълнителна защита, когато той и семейството му пътуват до родината му.

Въпросът обаче и до днес остава неразрешен.