Втасахме я: Кобрата стана магистър по политически науки (СНИМКИ)

През ключалката
12:46 - 01 Юли 2022
4171
Втасахме я: Кобрата стана магистър по политически науки (СНИМКИ)

Сега вече наистина я втасахме – боксьорът Кубрат Пулев, европейски шампион в тежка категория и Спортист на годината на България за 2012 г., завърши успешно магистърска специалност "Политика и бизнес" в Университета за национално и световно стопанство (УНСС), съобщиха от висшето училище.

Пулев защити магистърската си теза "Динамика на политическата (не)стабилност в България след влизането в ЕС" като научен ръководител му беше доц. д-р Елена Симеонова, заместник-декан по учебната работа във факултета "Международна икономика и политика" и в.и.д. ръководител на катедрата "Политология".

Доц. Симеонова сподели, че тази година от програмата са се явили шестима студенти за защита през юни. "Повечето отлагат за есента, защото така имат повече време да си направят разработките. Групата, в която беше Кубрат Пулев, беше много силна. Мога да кажа, че присъствието му действаше мотивиращо на всички. Може би повечето от тях очакваха Пулев да се появи и после да изчезне. Но докато бяхме присъствено, той идваше абсолютно всеки ден от понеделник до петък", разказа доц. Симеонова.

 Тя сподели, че е впечатлена от начина му на представяне. По време на защитата Пулев отговорил на всички поставени му въпроси, включително и на тези, зададени от негови колеги, присъствали в залата. По думите на доц. Симеонова Кубрат Пулев бил много изпълнителен и съвестен студент. Когато заминал за САЩ през май тази година, за да се бие с американеца Джери Форест, си изпращал дистанционно разработките за отделните дисциплини.

Кубрат Пулев и останалите дипломанти от магистърската специалност "Политика и бизнес" в УНСС ще си получат дипломите в края на учебната година. Пулев още от сега е предупредил, че най-вероятно пак ще му се наложи да пътува до САЩ.