Втори ден издирват 7-годишно дете, изчезнало във водите на Марица

Общество
17:39 - 29 Юли 2022
3408
Втори ден издирват 7-годишно дете, изчезнало във водите на Марица

Съсипани, родители и близки издирват втори ден 7-годишното си дете, изчезнало във водите на река Марица в района на Столипиново. Детето решило да се разхлади и влязло във водата, но не излязло.

Приятелчетата му, които били с него, веднага позвънили на близките му, които започнали да го търсят, но не го открили. Те се обърнали за помощ към водолази, но и тяхната акция до този момент не се увенчава с успех. На помощ се притекли и хора от квартала, чийто къщи са близо до реката. Те обаче също не открили момченцето. От полицията до този момент не съобщават за такъв инцидент.

Ръководството на пловдивската пожарна пък призова гражданите да не остават децата без надзор около неохраняеми водоеми, реки и язовири, тъй като повечето от тях са опасни. През последните дни спасители и водолази от сектор "Специализирани оперативни дейности към Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" - Пловдив са били търсени за помощ в множество подобни ситуации, като част от тях са били фатални. За случая със 7-годишното дете обаче и от Пожарната няма информация, съобщава 24 часа.