Втори неуспешен опит да задържат гръцкия бизнесмен, пребил Стефка Терзийска

Йоанис Козас се оплакал, че му е лошо и това попречило да бъде вкаран в ареста

Топ
17:06 - 21 Ноември 2023
3040
Втори неуспешен опит да задържат гръцкия бизнесмен, пребил Стефка Терзийска

Втори опит да бъде задържан гръцкият бизнесмен Йоанис Козас бе направен днес, но засега той отървава килията и е на преглед в болница.

Преди седмица Козас, който живее повече от 20 г. в Благоевград, е хванат да шофира "Ауди" след употреба на марихуана. При обиск в дома му в село Дъбрава бяха открити около 166 грама суха тревиста маса, реагираща положително на канабис, около 3 035 бр. патрони с различен калибър, около 10 ловни пушки, въздушна пушка, револвер и пистолет. За четири от ловните пушки и въздушната пушка не са предоставени необходимите документи за притежание и съхранение. Мъжът бе задържан със заповед за 24 часа и освободен, а по случаите са образувани досъдебни производство.

Миналия четвъртък той е трябвало да се яви в полицията, за да му бъде повдигнато обвинение за шофиране след употреба на наркотици, притежаване на незаконни боеприпаси и шофиране след употреба на наркотици, и да получи прокурорско постановление за задържане за 72 часа, но заради отсъствие на адвоката му, това не е станало.

Днес той се явил в полицията, но се почувствал зле. След като му прилошало, е откаран за преглед в болница и отново върнат в полицията. Там обаче отново се почувствал зле и отново е откаран за преглед, като все още не е ясно дали състоянието му позволява престой в ареста, обясниха от прокуратурата.

64-годишният Козас е бивш съпруг на пребитата преди месец бизнесдама Стефка Терзийска. Тя бе нападната пред дома си и бита с метален крик от 21-годишния Кирил Лукаров, който бе арестуван. Жената изгуби зрението на едното си око и още се възстановява от травмите.