Втори пожар лумна край Казанлък

Горят розови насаждения, треви и храсти до Института за розата

Новини
19:31 - 19 Юли 2022
3274
Втори пожар лумна край Казанлък

Втори пожар лумна край Казанлък днес. Горят стари розови насъждения, треви и храсти на около 200-300 метра северно от Института по розата. Поради силният вятър огъня се разпростира бързо в посока към Института.

Пламъците са лумнали около 17:00 часа. Пожарни екипи са на място.

Със съдействието на председателя на ТКЗС-Крън към пожара пътуват два трактора, които ще се включат в ограничаването на пожара, съобщи кметът на град Крън Пламен Георгиев пред kazanlak.com.

Временно е ограничено движението в двете посоки по пътя Казанлък - Габрово в участъка от Казанлък до Крън поради задимяване на пътното платно вследствие на пожара. Обходният маршрут е през село Енина. Движението се регулира от "Пътна полиция", а на място са пожарни екипи.

Разраства се пожарът и в източния край на Казанлък в местността "Старите лозя", който избухна на обяд и заради който е спряно движението по пътя София - Бургас в участъка до разклона на село Черганово.

Продължават опитите на огнеборците за овладяването на пожара, съобщи главен инспектор Злати Дрянов от пожарната в Стара Загора, цитиран от БТА. На място работят достатъчно екипи, но поради силния вятър огънят на няколко пъти преминава пътя Стара Загора - Казанлък. По западния му фронт има опасност той да достигне до къщи, в които има хора, а на мястото работят два противопожарни екипа.