Вучич нареди повишаване на бойната готовност на армията

Балкани
13:40 - 01 Ноември 2022
1542
Вучич нареди повишаване на бойната готовност на армията

Министърът на отбраната на Сърбия Милош Вучевич заяви пред телевизия Хепи тази сутрин, че президентът на републиката Александър Вучич, като главнокомандващ, е издал заповед сръбската армия да бъде в готовност, съобщи ТВ Хепи.

,,Президентът на републиката, като главнокомандващ, издаде заповед на сръбската армия да бъде в готовност, да повиши нивото на бойна готовност до равнище, при което може да отговори на всяка задача. Сърбия е сериозна държава, тя поема отговорност за всички възможни проблеми'', заяви министърът.

Вучевич посочи, че тази сутрин косовските власти са издали първото предупреждение на сърбин за регистрационния номер на колата и изрази недоумение, че западните страни нямат влияние върху Албин Курти и неговата администрация.

Ние не можем да бъдем отпуснати, но желаем диалог. Армията на Сърбия е готова да изпълни всяка задача на главнокомандващия. На никого сега не се воюва, каза министърът.

Когато Сърбия говори за мир и стабилност, това не означава, че сме слаби, че могат да ни тормозят и унижават. Това, което хората трябва да знаят, е, че сръбската армия е многократно по-силна, отколкото беше, заслужава уважение и действа съобразно държавното ръководство. Трябва да се работи за по-голямо окомплектоване, по-силно въоръжение, обучение на резервния състав. Ние не се готвим за война, но не можем да бъдем напълно неподготвени за всичко, което се случва, посочи още Вучевич пред телевизия Хепи.