Вучич: "Идват тежки дни за Сърбия, изправени сме пред заплаха

Политика
13:07 - 27 Март 2024
4580
Вучич: "Идват тежки дни за Сърбия, изправени сме пред заплаха

Президентът на Сърбия Александър Вучич заяви, че скоро Белград ще се сблъска с огромни трудности, заплашващи националните интереси на западната ни съседка.

Сръбският държавен глава не даде подробности, но написа следното: 

"Идват тежки дни за Сърбия. В този момент няма да ми е лесно да съобщя каква информация получих през последните 48 часа. Изправени сме пред директна заплаха за националните интереси на Сърбия и на Република Сръбска. Ще запозная нацията със ситуацията. Предстоят ни най-големите изпитания. Но ние ще се борим. Сърбия ще победи",

написа Вучич в профила си в "Инстаграм". Сръбският президент не разкри кога ще даде повече информация за предстоящите трудности и техния характер.

Според международните анализатори ситуацията най-вероятно е свързана със сръбското население в Босна.

Александър Вучич беше един от първите европейски политици, които реагираха на терористичното нападение в концертната зала "Крокус Сити Хол" край Москва. На 22 март, в деня на нападението, той го нарече "трагично събитие с непредсказуеми последици". В същото време сръбският президент заяви, че очаква конфликтът в Украйна да ескалира, а световният конфликт да се задълбочи, пише Бгнес.