Вучич: Ваксините идват в Сърбия преди Коледа

Първите имунизации са за най-рисковите групи, обеща президентът

Новини
13:28 - 12 Ноември 2020
1559
Вучич: Ваксините идват в Сърбия преди Коледа

Президентът на Сърбия Александър Вучич заяви днес, че държавата до края на годината ще достави първите количества ваксини против коноравураса, предаде Бета, цитирана от БТА.

В обръщение към нацията Вучич каза, че правителството се стреми по най-бърз и най-сигурен начин да достави ваксини, за да намали катастрофалното влияние на коронавируса, което той има върху живота и икономиката.

Той посочи, че сръбските власти ще се опитат до края на годината да осигурят ваксини за най-рисковите групи и тези, които са изложени на удара на инфекцията. Става дума за 1,8 милиона дози, който ще бъдат вероятно на "Пфайзер", но се преговаваря и с китайски и руски партньори.

Още преди края на декември ще имаме първите ваксини, каза Вучич. Той изтъкна че се надява, че до края на януари ще има достатъчно ваксини за здравния сектор, голяма част от армията и полицията, с което ще се облекчи тяхната работа.

След обръщението на сръбския президент се очаква заседание на Кризисния щаб, на което ще се обсъжда ограничаване на работата на кафенета и клубове, съобщи в. "Блиц".

·