Вучич: Войната в Украйна ще продължи десетилетия

Тръмп е бизнес ориентиран и ще се стреми да намери решение, каза още сръбският президент

Украйна
19:30 - 27 Септември 2024
1408
Вучич: Войната в Украйна ще продължи десетилетия

Сръбският президент Александър Вучич говори за ситуацията в Украйна и Русия в ексклузивно интервю за телевизия "Информер" по време на посещението си в Ню Йорк за участие в 79-ата сесия на Общото събрание на ООН.

Украинският конфликт в крайна сметка ще завърши със спиране на военните действия по корейския сценарий по линията на военното разграничение; подобна ситуация може да продължи десетилетия, заяви президентът на Сърбия Александър Вучич пред телевизия "Информер".

„Най-накрая ще настъпи мир (...), ще има силна борба за всяко село и за всеки град, все по-трудна. При достигнатите фронтови линии ще се реализира корейският сценарий и той ще продължи 10, 20, 30 години без окончателно решение. Точно както някога са били разделени Южна и Северна Корея, които някога са били единна държава. (...) Това ще бъде действителното решение на конфликта в Украйна“, коментира Вучич, цитиран от БТА.

Според него големи социологически проучвания в САЩ показват, че за американците проблемът с украинския конфликт е едва на девето място по значение. "Америка ще се бори усилено срещу Русия в Украйна, но ще защитава и собствените си интереси", заяви Вучич.

"Руснаците сега, с всички проблеми и трудности, които имат, не показват, че се сблъскват с това. Те показаха, че са по-твърди, отколкото всички очакваха. Говоря за икономиката, и беше ужасно глупаво да се подценява руската армия, защото който е подценил руската армия, знаем как е минал през историята", каза президентът на Сърбия.

"Не може да има мир, защото руснаците сега имат психологическо предимство на бойното поле. Тръмп е бизнес ориентиран и ще се стреми да намери решение", заяви още Вучич.