Вятърът обрули София

Жълт код за силни пориви в столицата

У нас
08:24 - 22 Декември 2019
3499
Вятърът обрули София

Силният вятър в столицата снощи изпочупи дърветата в столицата. Цяла нощ екипи на дирекция на „Аварийна помощ и превенция“ са реагирали на сигнали за паднали клони в София, съобщават от Столична община.

Само до до 6.00 ч. тази сутрин екипите са реагирали на 53 сигнала за паднали клони на дървета, отстранили са паднали клони на пътните платна, затрудняващи движението. Отзовали са се и на сигнали за проблеми със строителни огради. В момента градският транспорт се движи навсякъде по обичайните си маршрути.

Поради скъсани кабели проблеми с електрозахранването има в част от кв. „Дружба“ 2. Към момента екипи на експлотационното дружество работят за възстановяване на електроснабдяването.

За днес прогнозата на НИМХ е за жълт код за силен вятър за София с пориви до 22-24 м/сек. Напомня се на гражданите да бъдат внимателни при придвижването си. Строителните фирми трябва да обезопасят скелета и строителни огради на обектите си, а собствениците на обществени обекти да проверят за незакрепени предмети на тераси и прозорци.