Взеха джипа на румънец, превозвал 11 сирийци у нас

Общество
16:16 - 02 Февруари 2024
1341
Взеха джипа на румънец, превозвал 11 сирийци у нас

Румънски каналджия, хванат да превозва нелегално сирийски бежанци през страната, получи условна присъда, 5000 лв. глоба и се прости с автомобила си, съобщиха от Районната прокуратура във Велико Търново.

В.Н. е признат за виновен, че на 16 ноември 2023 г. на територията на село Вонеща вода в Прохода на Републиката возил в лек автомобил марка „Фолксваген", с немски регистрационни табели, 11 сирийски граждани, 5 от които деца, без валидни документи за самоличност.

Деянието е извършено по начин, опасен за живота на лицата, които са били превозвани в багажника на автомобила, уточняват от прокуратурата.

На В.Н. бе наложено наказание лишаване от свобода в размер на две години, чието изпълнение бе отложено за срок от пет години, както и наказание глоба в размер на 5000 лв. Автомобилът, с който е извършено престъплението и е собственост на В.Н., е отнет в полза на държавата.

Делото е приключило със споразумение, одобрено от Районен съд – Велико Търново, което има последици на влязла в сила присъда.