Взеха книжките на пет неграмотни шофьори

Новини
12:41 - 18 Февруари 2021
1399
Взеха книжките на пет неграмотни шофьори

В Сливен през миналата година са отнети книжките на пет неграмотни шофьори, съобщиха от МВР.

Полицаите са установили, че водачите не познават правилата за движение, маркировката, пътните знаци и заявяват, че са неграмотни.

Свидетелствата им за управление са отнети до успешно полагане на проверовъчен изпит. Отнетите свидетелства са редовни, издадени в Кипър и Гърция. Едно от свидетелствата, издадено в България, е върнато на водача, след успешно положен проверовъчен изпит. Заповедите са обжалвани, като всички са потвърдени като законосъобразни от Административния съд в града.

В началото на миналата седмица Административен съд-Сливен потвърди поредната Заповед за отнемане на свидетелство, издадена поради непознаване правилата за движение по пътищата, съобщават още от областната полиция. Нарушението е установено през 2020 година.

Водачът е управлявал лек автомобил "Мерцедес" в сливенския квартал "Надежда", като е управлявал е без включени светлини и не е поставил обезопасителен колан. Проверяващият екип е установил, че водачът не познава основни правила за движение, не познава значението на пътни знаци В1 и В2 и не може да прочете текста на връчения му акт.