Взеха моделка за наркотрафикантка

Грета Джило прекарала 74 дни в затвора на Чивитавекия

Стил
16:24 - 07 Февруари 2022
3664
Взеха моделка за наркотрафикантка

Унгарският модел Грета Джило прекарала 74 дни в затвора на Чивитавекия, до Рим, тъй като била взета от властите за куриер на дрога. Съдебната одисея на момичето, днес на 24 г., беше разказана от в.”Месаджеро”.

Грета станала ”Мис Туризъм” в Унгария, участвала и в „Мис Унгария” през 2018 г. Затова трябвало да представи страната си в „Мис Свят” през следващата година. На 22 март преди 3 г. обаче животът и кариерата й се преобърнали ненадейно в Италия. Тя минала през Рим на път за Токио, където трябвало да направи фотосесия. На римското летище „Фиумичино” спрели колежка и позната на Грета, у която намерили кокаин.

Тя казала, че получателка на дрогата била Грета, която в този момент се намирала в римски хотел. Цивилни полицаи отишли в хотела, за да арестуват момичето.„Помислих, че са банда престъпници”, ще каже по-късно Грета. Тя не можела и да допусне, че е възможно да я задържат по обвинения за наркотрафик. Така 2 часа по-късно се озовала в затворническа килия. От нея било освободена едва 74 дни по-късно. Властите обаче продължили да я разследват още за наркотрафик, затова трябвало да се явява всеки ден пред съдебната полиция. Междувременно фотосесията на Грета в Япония за конкурса била отменена, а договорът – анулиран.

Едва на 16 декември 2019 г. дошъл финалът на одисеята.Съдията архивирал разследването за Грета по искане на прокуратурата, която не открила основания за предполагаемо престъпление въпреки дългото следствие. Първото нещо, което Грета направила, е да избяга от Италия. Чрез адвоката си унгарката иска от Рим да бъде обезщетена със 100 хил. евро за неправомерното си задържане. На 22 февруари Апелативният съд трябва да реши дали да приеме искането на момичето.