Взрив евакуира представление на Георги Мамалев, Тончо Токмакчиев и Камен Воденичаров

Тримата актьори отиграли майсторски ситуацията, за да не панират допълнително зрителите

Новини
13:57 - 11 Юни 2019
5504
Взрив евакуира представление на Георги Мамалев, Тончо Токмакчиев и Камен Воденичаров

Трима от известните ни актьори - Георги Мамалев, Тончо Токмакчиев и Камен Воденичаров, станаха част от евакуация по време на тяхно представление. Случката не е била част от сценка, а съвсем реална ситуация.

Взрив по време на втората вечер на Летните театрални празници „На публиката с любов” в Банско, беше причина за евакуация на цялата публика от салона на читалище „Никола Вапцаров”.

Малко след началото на спектакъла „Майсторите на комедията” с участието на Мамалев, Токмакчиев и Воденичаров повреда в кондензатора на един от прожекторите довела до задимяване на цялата зала, както и за намесата на пожарната.

Принудителният антракт е направен след втория взрив. Първият, който се чул в залата, е майсторски отигран от Мамалев и публиката дори не е усетила че има повреда. Миризмата на бакелит и димът след втория взрив наложили спектакълът да бъде прекъснат и всички да бъдат изведени навън.

Проблемът е отстранен много бързо и след оглед от служители на пожарната, спектакълът продължил.

При инцидента няма пострадали хора.

Ето и какво обясняват и на официалната страница на община Банско:

"Любимите актьори на България - Георги Мамалев, Тончо Токмакчиев и Камен Воденичаров, ще помнят дълго гостуването си в Банско. Несъмнено и публиката в залата ще пази спомен от тяхната, буквално взривяваща игра. Второто представление от афиша на Летните театрални празници "На публиката - с любов" премина през "огън и вода", както каза самият Мамалев. Публиката търпеливо изчака продължението и когато до един се върна обратно в залата, награди актьорския състав с бурни аплодисменти. Танци, песни и огромна доза забавление подари неповторимото трио на банскалии. Текстът сякаш бе писан специално за това гостуване, а приятелската атмосфера между актьори и публика, се усещаше във всяка минута. Камен и Тончо няколко пъти изказаха впечатленията си от бързата реакция на трите институции - полиция, пожарна и бърза помощ, които останаха "на пост" до напускането на последния човек в салона".