Взрив на COVID в Киев

Местните власти припомнят на гражданите, че е нужно да се ваксинират

Свят
15:39 - 25 Юли 2022
3234
Взрив на COVID в Киев

Взрив на болни от COVID-19 регистрират властите в Киев. Само за миналата седмица случаите на новозаразени са двойно повече спрямо предходната седмица.

В периода от 11 до 17 юли са регистрирани общо 112 случая на заболяването, а от 18 до 24 юли - 245, съобщава Валентина Гинзбург, директор на здравния отдел на общината.

По думите й нараства и броят на нуждаещите се от хоспитализация, което говори за ръст на тежките случаи. Болниците и без това са натоварени със случаи на пострадали от войната, а откриването на Ковид-отделения може да се окаже предизвикателство.

Местните власти припомнят на гражданите, че е нужно да се ваксинират.

„В момента в Киев има 112 пункта за ваксиниране, така че всеки, който иска, може да дойде в най-близкия Център за първична здравна помощ или Консултативен диагностичен център и да получи първа, втора или бустерна доза “, каза Гинзбург.

Ваксинирането в Украйна е разрешено с втори бустер за хората на 60 години, и на гражданите от 18 до 59 г. с хронични заболявания. Министерството на здравеопазването на Украйна препоръчва използването на иРНК ваксини като бустерна доза, като към момента това е препаратът на Pfizer/BioNTech.