Взрив в склад за боеприпаси в Сърбия

Трима работници са получили леки наранявания

Свят
19:21 - 20 Юни 2021
1156
Взрив в склад за боеприпаси в Сърбия

Трима работници са получили леки наранявания при експлозия в завод за боеприпаси в сръбския град Чачак, предаде Ройтерс. Полиция блокира достъпа до завода, към който се стекли пожарни екипи и линейки след експлозията късно в събота.

Кметът на Чачак нареди евакуация на хората, живеещи край завода. Тримата ранени са настанени в болница. В момента се води разследване на инцидента.

“Прогърмя силен взрив, къщата се разтресе под краката ни, видяхме и голям облак дим във формата на гъба”, разказа 60-годишният Милорад, който живее в околността, но категорично отказва да се евакуира.

Това е втора експлозия в рамките на този месец в завода “Слобода”, който произвежда домакински електроуреди, но и артилерийски боеприпаси и експлозиви. При предишния инцидент преди две седмици нямаше пострадали, но щетите възлязоха на между 1,5 и 2 милиона евро.

Подобен взрив в “Слобода” през 2003 г. погуби трима работници. Експлозия прогърмя в завода и през 2010 г., но този инцидент не взе жертви, нямаше и пострадали.