Wizz Air: Нямаме вина за отменените полети Катания - София

Анулирането поради форсмажорни обстоятелства било извън контрола на авиокомпанията

Новини
19:40 - 31 Юли 2023
4587
Wizz Air: Нямаме вина за отменените полети Катания - София

Полети по маршрута Катания – София са били отменени поради непредвидени форсмажорни обстоятелства, които са извън контрола на авиокомпанията, потвърдиха в своя позиция от Wizz Air.

От компанията уточняват, че промените в полетния график са причинени от обща стачка на наземния персонал на летищата в Италия и пожар на летище Катания, който доведе до пълното му, а след това и до частичното му затваряне.

От Wizz Air увериха, че правят всичко възможно да избегне отмяната на полети и да транспортира пътниците до желаната от тях дестинация.

Авиокомпанията успя да извърши една трета от полетите до България в деня на стачката.

Въпреки това летището в Катания, както и това в Комисо, все още не изпълняват полети към дестинации извън Шенген, а другото сицилианско летище, Палермо, е достигнало пълния си капацитет и не може да предложи допълнителни часови слотове за излитане в пика на летния сезон, съобщиха още от Wizz Air.

Wizz Air е предоставила на всички засегнати пътници избор между алтернативен полет в зависимост от наличността, пълно възстановяване на сумата

по избрания по време на резервация начин на плащане или 120% от първоначалната цена на билета под формата на кредит в техния WIZZ акаунт.

Освен това от Wizz Air са предложили настаняване в хотел и предостави на пътниците ваучери за храна. В случай че клиентите са резервирали пътуването си с туроператор или агенция, цялата информация се предава на контактите, предоставени в данните за резервация, т.е. туроператора. Поради тази причина Wizz Air препоръчва на пътниците да резервират директно през официалния уебсайт или в приложението на компанията,

за да са сигурни, че ще получат своевременно пълна информация и подкрепа в случай на промяна в полетния график.

Wizz Air искрено се извинява за причинените неудобства и уверява, че спазва цялото приложимо законодателство, като прави всичко възможно да сведе до минимум смущенията, причинени от външни фактори, се посочва в позицията на компанията.

Вчера Министерството на туризма изпрати позиция относно отменените организирани полети на български туристи до Италия. От Министерството предупредиха тези, на които предстои да пътуват за или да се приберат от Гърция и Италия, да се информират своевременно за потенциални кризисни ситуации. Министерството на туризма е информирано от представители на Управителния съвет на Сдружението на туроператорите и туристическите агенти "Обединение Бъдеще за туризма" (ОБТ) на 27.07.2023 г. с писмо от председателя на сдружението относно проблеми, свързани с отменени полети на български туристи до Италия.

В него е обяснено, че от 15.07.2023 г. туроператорите имат сериозен проблем, защото част от полетите на авиокомпания Wizz Air са анулирани в последния момент.